Jump to content
 • Стара Загора се превръща в джаз сцена за една седмица през юни

     (0 отзива)

  От 10 до 14 юни Jazzфестът посреща почитатели на хубавата музика, а на 15 и 16 юни, старозагорци и гости на града ще имат възможността да се насладят на проекта „Джаз в цялата страна“, стана ясно по време на пресконференция на заместник-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. Той се организира от Jazz FM радио, в партньорство с Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ и Министерство на културата.

  „Това е една наша идея, която се роди по време на работата и има за цел да обедини фестивалите, за бъде цяла седмица Стара Загора джаз сцена“, обяви Милена Желева.

  Подробности за събитието даде програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов. „Това е третият град, в който гостуваме с фестивала „Джаз в цялата страна“, с който искаме да покажем на местната общност актуалната картина за джаз живота в региона. На сцената  на Античен форумен комплекс „Августа Таряна“ ще има два концерта, а в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще проведем две музикални дискусии“, сподели Светослав Николов. „Благодаря на Община Стара Загора за цялата подкрепа, вниманието и всеотдайните усилия за развитието на културната среда. Благодаря и на всички музиканти, на Снежана Маринова и Надя Тончева, с които подготвяхме програмата. Изключително съм възхитен от това, което Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ прави за развитието на младите таланти. Стремим се да разказваме на нашите  слушатели за дейностите на училището, защото сме възхитени“, изказа впечатления Николов.

  Джаз в цялата страна” стартира в съботния ден с гала концерт на участниците, а след това ще има концерт на лауреати, призьори, стипендианти на Министерството на културата.  Предвидена е и програма с млади таланти. „За нас е изключително важно да даваме подкрепа в реална среда, там където примерът е видим и приканва да бъде следван.

  Част от първата вечер ще бъде и Мими Николова, която през тази година празнува 65 години самостоятелна творческа дейност. Тя ще изгрее на сцената с песен, която е по текст на старозагорецът Веселин Ханчев. Чрез нея ще се отпразнува творчеството на културния деятел. Края на първата вечер ще бъде даден с проекта на Държавна опера – Стара Загора „Джазоспекция“.

  В неделния ден Биг бендът на Стара Загора ще плени публиката със специално представяне на проекта „Ние сме музиканти“ на Държавна опера – Стара Загора. Програмата продължава със специално участие на Националното музикално училище, а край дават три интересни музикални проекта.

  По време на фестивала ще има и съпътстващи събития с изненади, както и разкази на джаз музиканти, свързани със Стара Загора.джаз

  Прочети още новини от Стара Загора


  User Feedback

  Няма отзиви за показване.


×
×
 • Create New...