Jump to content
 • Провериха готовността на фирмите, ангажирани с почистването на община Стара Загора

     (0 отзива)

  Стара Загора инфо

  Извършена бе техническа проверка на готовността на фирмите, ангажирани с почистването на община Стара Загора през зимния сезон. Ресорният заместник-кмет Радостин Танев, заедно с директора на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ Росица Копривчина, началниците на отделите „Екология“ и „Опазване на обществения ред и управление при кризи“  – Пламен Йорданов и Пламен Тодоров, инспектираха снегопочистващата техника на фирма ДЗЗД „Грийн партнърс“.

  „Машините са в добро състояние, налични са и необходимите фракции. За уличната мрежа в Стара Загора ще използваме отново щадящите магнезиеви соли. Проверили сме и ръчните снегорини, с които работи звено „Озеленяване и комунални дейности“ – те също трябва да бъдат в изправност, ако прогнозите на синоптиците се окажат верни – в града се очаква снеговалеж през предстоящите почивни дни. Имаме готовност за дежурни екипи“, уточни Радостин Танев. От думите му стана ясно, че следващата седмица ще бъде проведена същата проверка и при фирма „Трейс БГ“ ЕАД.

  Подготовката на Община Стара Загора за работа през зимния сезон е насочена към поддържането проходимостта на пътната мрежа, както и за своевременно провеждане на аварийно-спасителни работи при обилни снеговалежи, силни ветрове, съпроводени с образуване на снегонавявания, при оптимално използване възможностите на наличната техника и човешки ресурси.

  Зимното поддържане и снегопочистването на уличната мрежа на територията на град Стара Загора, с дължина 236 км, се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС. Четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината, която е с обща дължина 242 км, се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

  Материалът Провериха готовността на фирмите, ангажирани с почистването на община Стара Загора е публикуван за пръв път на Стара Загора Инфо.

  Прочети още новини от Стара Загора


  User Feedback

  Няма отзиви за показване.


×
×
 • Create New...