Jump to content
Дигитален Форум
 • Намериха голямо количество амфетамин при спецакция в Стара Загора

     (0 отзива)

  Стара Загора инфо

  На 01.12.2023г. от служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция, с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение на наркотични вещества. На същата дата в град Стара Загора, в лек автомобил са задържани двама мъже на 39 и 33 години и 24-годишна жена. В колата е намерен и иззет пакет, съдържащ бяло прахообразно вещество, за което изготвената експертиза установява, че е амфетамин с тегло 100,38 грама. Двамата мъже и жената са били задържани за срок до 24 часа.

  Малко по-късно, на улица в Стара Загора, са задържани друг 39-годишен мъж и 42-годишен мъж. В 42-годишния е намерен полиетиленов плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, за което експертизата показва, че е метамфетамин с тегло 1,35 грама. В гараж, ползван от 39-годишния мъж, е намерен и иззет плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество и два плика с бяло прахообразно вещество. Изготвената експертиза установява, че бялото прахообразно вещество е амфетамин с тегло 93,28 грама, а кристалообразното вещество – метамфетамин с тегло 11,19 грама. В жилище, обитавано от 39-годишният мъж, е намерена и иззета суха зелена тревиста маса, за която експертизата показва, че е марихуана с тегло 0,71 грама. Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа.

  В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

  Материалът Намериха голямо количество амфетамин при спецакция в Стара Загора е публикуван за пръв път на Стара Загора Инфо.

  Прочети още новини от Стара Загора


  User Feedback

  Няма отзиви за показване.


×
×
 • Create New...