Jump to content
Дигитален Форум
 • Деца от читалище „Св. Климент Охридски“ сътвориха коледен празник в Областна администрация

     (0 reviews)

  Деца от Школата по изобразителни изкуства и от Вокална студия „Розов свят“ към старозагорското Народно читалище „Св. Климент Охридски“ гостуваха днес в Областна администрация. Талантливите малки художници бяха изработили самички пъстри коледни украшения, които донесоха и поставиха под елхата във фоайето. Играчките са направени с благотворителна цел. Те ще бъдат окачени на коледната елха в Центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Кольо Ганчево“ в Стара Загора. Там живеят постоянно 14 момчета и момичета с физически увреждания, лишени от родителски грижи. За тях екипът на Областна администрация организира кампания по събиране на средства, с които ще бъдат закупени хранителни продукти и други необходими неща, които ще бъдат занесени в Центъра в навечерието на коледно-новогодишните празници.

  Даровитите певици Симона, София, Емилия и Гергана зарадваха от сърце служителите със своите изпълнения. Те бяха бурно аплодирани. За малките участници в тържеството имаше и изненади. Те закачиха „вълшебни“ мънички коледни елхички върху клоните на голямата елха и си измислиха по едно желание, което непременно ще се сбъдне през новата година.

  Добрият Дядо Коледа беше подготвил и подаръци за всички – торбички с лакомства. Подарък получи и г-жа Радева. Председателят на читалището Васил Герлимов й връчи календар за 2024 г. със снимки на самодейните състави към културната институция.

  Областният управител Ива Радева благодари на талантливите деца за истинския празник, който сътвориха с изкуството и с песните си. Тя пожела на тях, на техните родители и на преподавателите им светла Коледа и щастлива нова година.

  Материалът Деца от читалище „Св. Климент Охридски“ сътвориха коледен празник в Областна администрация е публикуван за пръв път на Стара Загора Инфо.

  Прочети още новини от Стара Загора


  User Feedback

  There are no reviews to display.


×
×
 • Create New...